Selecteer een pagina
Dienst Daan is net als koffie leren drinken
Het smaakt naar meer
Het wordt een Wow!
En dan blijf je het doen
Omdat je er een kick van krijgt

– Dienst Daan – Theo van der Vlught

In samenwerking met o.a. Marieke van Dijk (design Thinker), Rares Tatu, (social designer), Joris Beulink (acteur facilitator & circulair artist) en Solita Bruning (social innovator in HR-land) is Dienst Daan ontstaan. Met deze beweging werd mij duidelijk dat je tegenwoordig geen complexe dingen met oude methodes kunt oplossen. Dienst Daan werkt aan vraagstukken die spelen tussen politiek, bedrijfsleven en burger.

Co-Design is daarbij een unieke methode met eigen spelregels: verbinden, verbeelden, versnellen, vereenvoudigen, maar vooral verrassen!Co-Design werkt extreem efficiënt wanneer je het vergelijkt met de aloude communicatie sessies, zoals b.v. vergaderingen, uit de ‘oude wereld’. Het levert altijd concrete resultaten en ideeën op, waarmee een vervolg te organiseren is. Het brengt ‘geloof’ in het samen creëren.

De eerste pilots werden in co-creatie georganiseerd met de Vereniging van Nederlandse Gemeente, in Coevorden, Haarlem, Den Haag en Eindhoven. Wij mochten het voordoen. Geen ‘denken voor’​, maar ‘denken mét’. De wereld heeft grote ideeën nodig en nieuwe ecosystemen. Synergie en sociale verbindingen. Eén resultaat kunnen we beloven: BEWEGING! Dé beweging waardoor moeilijke vraagstukken een nieuw, fris, positief en kansrijk begin krijgen richting de oplossing.

Co-Design is een mindset.
Een verandermethode die helpt mensen creatiever en innovatiever te laten samenwerken binnen een organisatie én (samen) met de buitenwereld. Dienst Daan levert social designers, kenniscuratoren, kritische raadgevers, procesbegeleiders en projectmanagers.

Minder ‘ik – veel meer ‘wij’.
Het elkaar gunnen.