Selecteer een pagina

Dit jaar hebben we hebben we met het Maker Faire Team de ambitie om van het grootste maakfestival van Nederland te groeien van 10.000 naar 15.000 bezoekers en van 200 makers naar 250 makers. Ā Uiteindelijk 23.000 bezoekers en 333 makers in 2020!

Van doe-het-zelf-uitvindingen tot de nieuwste technologieƫn en van beginnend maker tot professional. Een waanzinnig platform voor experiment, inspiratie, netwerk en nieuwe verbindingen. Want radicale en duurzame innovatie maken we samen! 28 t/m 30 september Klokgebouw Eindhoven.

Het programma op vrijdag 28 september bestaat uit de eerste Nederlandse Fablearn onderwijsconferentie (www.fablearn.org), met presentaties van prominente sprekers en demonstraties van creatieve makers.

Zaterdag 29 en zondag 30 september is gericht op een breder publiek waar je kennis maakt met robots, drones, technologie, techniek, geweldige uitvindingen en een kleurrijke mix van projecten en workshops.

Nu het festival een enorm draagvlak heeft bereikt binnen zowel Brabant als de Maker-community, willen we dit ook doortrekken en een meer inhoudelijke samenwerking starten op bestaande en nieuwe terreinen. Hierbij verbinden we het bedrijfsleven aan jonge talenten en introduceren we expats aan (maak)onderwijs. Ook koppelen we startups aan FabLabs. De Maker-community en de talenten uit het onderwijs koppelen is misschien wel de belangrijkste troefkaart om een energieke en duurzame toekomst te bouwen. Eindhoven Maker Faire wil graag een platform bieden waar deze talenten hun innovatiekracht kunnen laten zien en waar het bedrijfsleven deze talenten kan spotten.

Studenten van de Fontys IEMES staan aan het stuur en maken de Maker Faire voor het onderwijs en door het onderwijs. Samen met hen zorgen we ervoor dat het festival alle benodigdheden heeft om het tot een geslaagd geheel te maken.